INDIA I trygge hender med norsk guide

Velkommen til India

Har du drømt om å reise til fargerike og kontrastfylte India? Dette landet har vakre byer, spennende kultur og en innholdsrik historie fylt med legender og maharajaer. Vi skal oppleve «det gylne triangel», nemlig byene New Delhi, Agra og Jaipur. Et av høydepunktene er «verdens vakreste bygg», det praktfulle mausoleet Taj Mahal.

 

Her er en oversikt over utfluktene du kan oppleve på denne turen:

 • Velkommen til India
 • Delhis hemmeligheter
 • Spirituelle New Delhi
 • Veien til Agra
 • Vakre Taj Mahal
 • Agras skjulte skatter
 • Transfer til Jaipur
 • Jaipurs legender
 • Elefantastic
 • Jaipurs mektige fort
 • Kongelig middag
 • Retur til Delhi

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Velkommen til INDIA

Vi lander på morgenen og får en liten runde i metropolen. Byen består egentlig av to byer, Old Delhi, som var hovedstad i Britisk India, og New Delhi, som har vært hovedstad i India siden 1931. Vi besøker Gandhi Smriti, eiendommen der «landsfaderen» Gandhi bodde sine siste måneder. Dette er nå et museum tilegnet mannen som ledet flere millioner indere til ikke-voldelig frihetskamp mot engelskmennene. Det blir også fotostopp ved berømte India Gate som er til minne om falne indiske soldater. Du får god tid til å slappe av på hotellet før middag.

 

Denne utflukten er inkludert i grunnprisen og inneholder lunsj og middag

 

DELHIS HEMMELIGHETER

I dag skal vi bli bedre kjent med Delhi. Vårt første besøk blir Jama Masjid, en av Asias største moskéer. Herfra reiser vi videre med rickshaw gjennom smugene i hjertet av Delhis gamleby. Vi kommer tett på dagliglivet i gamlebyen og ser blant annet Chandni Chowk-markedet, en eksplosjon av fargerike tekstiler, krydder og mat. Etter lunsj drar vi til Humayuns grav, et flott eksempel på mogularkitektur, som skal ha inspirert selveste Taj Mahal. Det blir også et «kunststopp» ved Lodhi Colony.

 

Måltider inkl. i utflukten:  lunsj og middag

 

Spirituelle New Delhi

India er en blanding av mange kulturer. I Gurudwara Bangla Sahib, sikhismens hellige sted og et sentrum for veldedighetsarbeid, lærer vi mer om sikhismen. Vi skal også til Hauz Khas Village, et populært område med grønne parker, små butikker, kaféer og til og med ruiner fra middelalderen. Senere stopper vi innom det grandiose Lotustempelet, åpent for alle religioner og med en herlig harmonisk atmosfære. Et yndet fotoobjekt!

 

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

VEien til Agra

Vi reiser mot storbyen Agra og får sett litt av det landlige India på veien. Mogulriket etablerte sin hovedstad her på 1500-tallet, og den dag i dag kan man se de fantastiske byggverkene fra byens gylne tidsalder. Da Vasco da Gama fant sjøveien fra Europa til India i 1498 ble det starten på en stor handelsvirksomhet. Vi sjekker inn på hotellet og spiser lunsj.

 

Denne utflukten er inkludert i grunnprisen og inneholder lunsj

 

Vakre taj mahal

Et av turens høydepunkt! Stormogulen Shah Jahan bygget Taj Mahal på 1600-tallet til minne om sin store kjærlighet, den persiske prinsessen Mumtaz Mahal. Hun døde etter fødselen av deres fjortende barn og ligger begravet i dette ubeskrivelig vakre mausoleet. Vi skal bruke god tid, og opplever den magiske stemningen ved et av verdens sju nye underverk når sola går ned.

 

Måltider inkl. i utflukten: middag

 

AGRas skjulte skatter

I dag skal vi utforske Agra fort fra 1565. Dette flotte bygget i rød sandstein var i flere generasjoner hovedsete i det mektige mogulriket. Senere tar vi en spasertur i hagekomplekset Mehtab Bagh (Måneskinnshagen), som ble anlagt for å få fin utsikt fra Taj Mahal. Like ved ligger landsbyen Kachapura. En lokalguide viser oss landsbyen, forteller historier fra området og gir oss et innblikk i hvordan livet er for menneskene som bor her.

 

Måltider inkl. i utflukten: lunsj & middag

 

TRansfer til Jaipur

Vi stopper i landsbyen Abhaneri, og får se den berømte brønnen Chand Baori. Den ble bygget på 800–900-tallet for å samle regnvann, og er 20 meter dyp med med 3500 trinn på 13 etasjer! Etter lunsj går reisen videre til «den rosa byen» Jaipur, et av Indias beste steder for autentisk håndverk og suvenirer. Byen også kjent for å være en av Indias vakreste.

 

Denne utflukten er inkludert i grunnprisen og inneholder lunsj og middag

 

Veien til JAipur

Fort Amber ble bygget av keiser Akbar på 1700-tallet og ligger strategisk på toppen av Aravalli Hills. Vi bruker jeeper for å komme oss opp til fortet som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får se vakre rom, dekorerte vegger og en kjempefin utsikt. Senere drar vi innom en stor håndverksbutikk som har alt mulig rart til salgs, og vi ser teknikken for å lage trykk på tekstiler.

 

Måltider inkl. i utflukten: lunsj

 

Møt majestetiske elefanter

Elefantastic er en inspirerende og unik elefantgård som ble grunnlagt i 2012. Flere av elefantene her har blitt reddet fra triste skjebner. Gården gir lokale familier arbeid, og støtter både dyrlegetilbud og en skole i nærmiljøet. Ditt møte med disse majestetiske dyrene og de som tar vare på dem blir en opplevelse du sent vil glemme.

 

Måltider inkl. i utflukten: middag

 

JaiPurs legender

Vi får se den flotte fasaden til Hawa Mahal (Vindenes palass), bygget av maharajaen i 1799, og besøker City Palace, der kongefamilien har sin residens. Her lærer vi mer om maharajaene og ser utsmykkede palasser, flotte hager og paviljonger. Et annet spesielt sted er Jantar Mantar-observatoriet fra 1700-tallet, brukt for måling av solens, månens og stjernenes posisjoner. Til lunsj «reiser» vi til kolonitiden med en tradisjonell britisk «high tea» i residensen til en ekte adelsfamilie.

 

Måltider inkl. i utflukten: lunsj

 

kongelig middag

Denne kvelden får vi underholdning i form av tradisjonell dans. Vi spiser en verdig avslutningsmiddag på en flott restaurant der maten er tilberedt etter kongelige oppskrifter!

 

Måltider inkl. i utflukten: middag

 

REtur til DElhi

Vi reiser tilbake mot Delhi, med noen stopp underveis. Litt «fritid» før felles middag.

 

Denne reisen er inkludert i grunnprisen og inneholder lunsj og middag

 

Dagen etter går turen videre hjem til Norge.

 

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i India, og lede utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Pakkepris for de frivvillige utfluktene er 9.990,-. Kryss av på bestillingen dersom du vil reservere utfluktspakken allerede nå. Utflukter kan også bestilles senere, enkeltvis eller som pakke.

 

Ønsker du å vite mer om de flotte hotellene vi bruker på vår rundreise i India kan du lese litt om dem her. Det er også en del praktisk informasjon som kan være greit å vite før avreise, les mer om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet.

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

INDIA I trygge hender med norsk guide
INDIA I trygge hender med norsk guide
INDIA I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
INDIA I trygge hender med norsk guide
INDIA I trygge hender med norsk guide
INDIA
INDIA I trygge hender med norsk guide
INDIA I trygge hender med norsk guide
INDIA I trygge hender med norsk guide
INDIA I trygge hender med norsk guide